Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Polityka prywatności

Polityka prywatności serwisu Katalog Kosmetyków.

  1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z usług oferowanych poprzez Serwis.
  2. Administratorem zbioru danych osobowych Użytkowników Serwisu jest operator serwisu.
  3. Administrator dokłada wszelkich starań w celu zapewnienia poszanowania prywatności i ochrony udostępnionych danych osobowych.
    W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych podejmujemy wszelkie niezbędne działania, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym.
    Kontrolujemy te działania i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi - ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktami wykonawczymi i aktami prawa wspólnotowego.
  4. Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez Użytkownika.
  5. Każdy Użytkownik ma prawo do dostępu oraz do modyfikacji swoich danych osobowych.
    Może żądać uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania danych osobowych lub ich usunięcia w dowolnym momencie.
  6. Zakres powierzonych do przetwarzania danych osobowych obejmuje następujące dane Użytkowników korzystających z usług świadczonych przez Serwis:
    • nazwisko i imię
    • adres zamawiającego
    • adres do wysyłki
    • adresy poczty elektronicznej
    • adresy IP
    • numer NIP
    • numer telefonu
  7. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania danych osobowych Użytkowników poprzez informacje dobrowolnie wprowadzone przez Użytkowników w formularzach.
    Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np. w celu dokonania procesu rejestracji lub przyjęcia zamówienia.
  8. Dane osobowe Użytkowników Serwisu podlegają przetwarzaniu dla następujących celów:
    1. świadczenia usług przez Serwis
    2. komunikacja związana ze świadczeniem usług przez Serwis.
  9. W celu realizacji umowy Administrator może udostępniać zebrane dane osobowe Użytkowników do współpracujących z Serwisem firm świadczących usługi pocztowe lub kurierskie, operatorów systemów płatności oraz innych firm, o ile jest to niezbędne do prawidłowej realizacji obowiązków wynikających z umowy na rzecz Użytkownika. W takich przypadkach ilość przekazywanych danych ograniczona jest do wymaganego minimum.
  10. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych danych, za wyjątkiem danych zawartych w plikach cookies podczas korzystania z Serwisu.
    Zasady przechowywania i dostępu do informacji na urządzeniach Użytkownika za pomocą plików cookies, służących realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną żądanych przez Użytkownika, zostały szczegółowo wskazane w dokumencie: Polityka Plików "Cookies" dostępnym dla Użytkowników na stronie internetowej Serwisu.
  11. W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis Katalog Kosmetyków.
    Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.
  12. Pytania i uwagi dotyczące niniejszej Polityki prywatności mogą być kierowane na adres poczty elektronicznej pod adresem: kontakt@katalogkosmetykow.pl
    lub pod numer telefonu: 601510714
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl